Blog

Inside the life of an assistant - Alicia, Executive Assistant bij Eurofins Het PA Bureau

Alicia: “Ik ben een echte doener. Voor een type als ik is het echt een feest om bij Eurofins te werken. Ik krijg heel veel ruimte en vrijheid om projecten op te zetten en dingen naar me toe te trekken.”

 

Interview

Alicia Chassignolle herinnert zich haar sollicitatiegesprek nog als de dag van gisteren. Het was een mooie dag in juni, waarop ze om 15.55u op de deur van het kantoor van Bart Vandermosten, Managing Director Benelux van Eurofins, klopte. Als ze diezelfde deur even later weer achter zich dicht trekt en op haar telefoon kijkt, heeft ze meerdere gemiste oproepen van het thuisfront. “Het gesprek had bijna 2,5 uur geduurd! Na afloop wist ik twee dingen zeker: dat ik voor deze man wilde werken én dat zijn meetings altijd uitlopen, haha.”

In augustus was Alicia precies een jaar in dienst bij Eurofins. Een uitgelezen moment om samen met Bart terug te kijken. “Een van de zaken die heel duidelijk in mijn beoordelingsgesprek terugkwamen, is dat ik een echte ‘doener’ ben. Ik ga vaak recht op m’n doel af en zet graag dingen in beweging. Het is een feest om bij dit bedrijf te werken, want ik krijg hier veel ruimte en vrijheid om projecten op te zetten en dingen naar me toe te trekken.”

Employee experience

Al tijdens de sollicitatieprocedure vertelde Bart over het Employee Experience-team dat net geformeerd was, en dat Alica daar deel van uit zou gaan maken. Al vrij snel zag Alicia dat er op het gebied van onboarding nog veel slagen gemaakt konden worden. Inmiddels is er op het kantoor in Barneveld een volwaardig onboardingprogramma geïmplementeerd, en staat Alicia op het punt hetzelfde traject op het Amsterdamse kantoor uit te rollen. “Zien dat dingen zich ontwikkelen en dat we doelen realiseren, geeft me veel voldoening. Dat hoeft niet altijd zo groot te zijn als het opzetten van een onboardingtraject; het kan ook iets simpels zijn als zorgen dat er op een warme dag ijsjes op onze kantoren uitgedeeld worden. Dat soort kleine dingen maken vaak een groot verschil, en dat is te gek om te zien.”

Uitdagende agenda en mailbox

Naast verschillende interessante projecten, ligt Alicia’s eerste prioriteit bij Bart’s agenda en mailbox. Beide zijn behoorlijk vol en complex te noemen. “Als MD Benelux werkt Bart vrijwel elke dag op een andere vestiging in Nederland of België. Mijn agenda stem ik af op die van Bart; idealiter werken we zoveel mogelijk op dezelfde locatie. Hij heeft de hele dag meetings en ontvangt dagelijks vele tientallen mailtjes. Aan mij om ervoor te zorgen dat zijn agenda efficiënt ingericht is en dat die mailbox de hele tijd up-to-date is. Eerlijk is eerlijk, dat laatste vond ik de eerste maanden best een uitdaging. Ook omdat ik nog niet van de hoed en de rand wist en dus niet altijd het vertrouwen had om zelf beslissingen te nemen. Gelukkig is Bart heel toegankelijk; ik vind het geen probleem om aan te geven wanneer ik iets lastig vind. Sterker nog, hij denkt proactief met me mee. Zo heb ik op zijn advies de training ‘Time Management’ gevolgd. En mijn zelfvertrouwen is door de tijd heen natuurlijk ook flink gegroeid.”

Lees ook ons blog: 7 taken van een executive assistant

Continu uitgedaagd blijven

Zich blijven ontwikkelen en uitdaging blijven vinden in haar werk, noemt Alicia als belangrijke voorwaarden om het naar haar zin te hebben in haar rol. “Ik hou van de afwisseling in mijn werk en het voortdurende schakelen tussen verschillende verantwoordelijkheden, mensen en projecten. Kunnen schakelen is voor deze rol een must-have, net als een flexibele houding, een hoog werktempo en een flinke mate van stressbestendigheid. Ook moet je soms assertief zijn, vooral als je andere collega’s moet najagen. Dat laatste vind ik in sommige gevallen best lastig, met name bij collega’s in ‘hogere rang’. Binnenkort ga ik de training ‘overtuigen en beïnvloeden’ volgen om met nog meer overtuigingskracht te kunnen communiceren. Tof dat ik mezelf bij Eurofins volop kan blijven ontwikkelen.”

Benieuwd naar meer Inside the Life of…-verhalen? 
Henny, Management Assistant bij JDE
Cheyenne, Executive Assistant bij Tony’s Chocolonely
Tessa, Office Manager bij Top of Minds
Joya, Executive Assistant bij The Searchers.
Shirley, Personal Assistant bij Copenhagen Infrastructure Partners
Roxanne, Executive Assistant bij Sony Music
Rose, Office Manager bij Top of Minds

Vacatures voor personal assistant, executive assistant en andere support-functies
Op de website van Het PA Bureau vind je verschillende vacatures voor personal assistant, directieassistent en voor de rol van executive assistant. Maar we hebben ook meerdere vacatures voor office manager of management assistant bij uiteenlopende bedrijven. Spreekt een van de vacatures je aan? Neem dan vooral contact met ons op!