Het PA Bureau

Inside the life of an assistant Joya, Executive Assistant bij The Searchers

In de serie ‘Inside the life of an assistant’ spreken we assistants over hun functie en hoe hun werkdag eruit ziet. Deze keer is het woord aan Joya de Smits, Executive Assistant bij het Benelux filmdistributiebedrijf The Searchers. “Als alle mails en afspraken zijn weggewerkt, begint het pas!”

Interview

Ontwikkeling op alle vlakken

Joya doet haar naam eer aan, want de telefoon wordt met veel enthousiasme en energie opgenomen. Zonder twijfel wilde zij haar ervaring met Het PA Bureau delen. In juli 2022 kwam ze via ons terecht bij The Searchers. Joya: “Na een lange tijd in de horeca te hebben gewerkt, merkte ik dat ik hospitality een andere invulling wilde geven. Zowel weddingplanning als het werken als assistant spraken mij aan, omdat de focus hier meer ligt op de wensen en voorkeuren van een individu. Op persoonlijk niveau iemand kunnen ontzorgen, dat past bij mij. Dat ik dit nu bij The Searchers kan combineren met mijn voorliefde voor films, maakt dat mijn hart van dit werk sneller gaat kloppen. Ik wist niet dat ik nog meer van films kon houden dan ik al deed, maar daarnaast ontwikkel ik mijzelf ook op werkgebied enorm.”

De perfecte match

“Dagelijks krijg ik nog niet eerder behandelde vraagstukken voorgelegd, ontmoet ik nieuwe mensen, reis ik regelmatig af naar Antwerpen en krijg ik verzoeken vanuit allerlei andere tijdzones. Nadat Het PA Bureau deze positie had voorgelegd, hebben zij mij met fijne voorbereidende gesprekken geholpen tijdens de selectieprocedure. Er was gelijk een goede klik met beide partijen en ik ben heel blij met hoe het proces is verlopen. Al vanaf het eerste gesprek leek het allemaal te kloppen, en dat doet het nu nog steeds!”

 

Belangrijke sparringpartner

“Toen ik begon bij The Searchers had ik voor alles een lijstje. Ik heb graag de touwtjes in handen en wil geen detail over het hoofd zien. Nu ik eenmaal ben geland, voel ik goed aan hoe ik de voorkeuren van de Managing Partner kan vormgeven en toepassen. Door sensitief te zijn voor de prioriteiten, kan ik strategisch meegroeien en inhoudelijk een waardevolle bijdrage leveren. Welke projecten hebben nu de meeste aandacht nodig? Met wie binnen welk bedrijf moeten we contact opnemen? En, hoe kan ik inhaken zodat iedereen productiever kan werken? Met een scherp luisterend oor en daarnaast ook de juiste inzichten over de industrie, krijg ik veel vertrouwen vanuit het bedrijf. Door altijd net een stapje voor te zijn hoop ik dit vertrouwen terug te kunnen geven.”

Anticiperen kun je leren

Ad hoc iets bedenken en uitvoeren, Joya kijkt niet meer gek op van de vele verassingen en veranderingen in haar werk. Inmiddels maakt ze er een sport van om taken al af te hebben voordat collega’s überhaupt de vraag hebben gesteld. “Er zullen vast mensen zijn die vinden dat ik in potentiële problemen denk, maar ik anticipeer graag op dingen die kunnen gebeuren. Waar de situatie dan ook op uitdraait, ik ben gebrand om een passende oplossingen te vinden. Wanneer meerdere plannen zijn uitgedacht, weet ik dat ik zelfverzekerd een voorstel kan doen. Daarnaast vind ik het fijn om proactief mensen te hulp te staan, zodat iedereen zich gehoord voelt.”

Mijn creatieve brein

“Tijdens filmfestivals of drukke periodes heeft de Partner waarmee ik werk meeting na meeting, de hele dag door. Ik houd in de gaten of er genoeg reistijd is, boek tickets, check of de juiste teamleden op locatie zijn en zorg dat er tussendoor ook nog gezond wordt gegeten. Wanneer dit allemaal op orde is, kan ook mijn creatieve brein de vrije loop nemen. Ik ben op pad geweest voor de kerstpakketten, denk mee over de restyling van het kantoor en wil mij verdiepen in Neurolinguïstisch Programmeren. Door bewust te zijn van de verschillende wisselwerkingen met collega’s, hun afzonderlijke kwaliteiten te zien en patronen te herkennen, hoop ik nog beter te worden in mijn werk. Ik ben heel benieuwd wat me allemaal nog te wachten staat bij The Searchers!”

Benieuwd naar meer Inside the Life of…-verhalen?
Henny, Management Assistant bij JDE
Maaike, Operations Manager bij impulssum
Cheyenne, Executive Assistant bij Tony’s Chocolonely
Shirley, Personal Assistant bij Copenhagen Infrastructure Partners
Rose, Office Manager bij Top of Minds
Alicia, Executive Assistant bij Eurofins

Vacatures voor personal assistant, executive assistant en andere support-functies
Op de website van Het PA Bureau vind je verschillende vacatures bij uiteenlopende bedrijven, onder meer voor de rol van:
– Personal assistant
– Office manager
– Management assistant
– Executive assistant

Neem vooral contact met ons op als er een vacature tussen staat die je aanspreekt.