#EmbraceEquity

Internationale Vrouwendag 2023 Het PA Bureau

Wie gelijkheid wil oogsten, moet zaaien in verschillende gronden. Het is bekend dat niet iedere plant bloeit op dezelfde grond: de pioenroos staat bijvoorbeeld graag met haar wortels in de klei, terwijl de lavendel juist opleeft wanneer ze de zanderige bodem bij elkaar houdt. Deze wijze les geldt echter niet alleen in de tuin, maar ook op de arbeidsmarkt. Internationale Vrouwendag 2023 heeft dit jaar een heel mooi thema: #EmbraceEquity

Blog

#EmbraceEquity

Inclusiviteit op de werkvloer bereik je niet door een uniforme aanpak, maar door rekening te houden met de verschillende omstandigheden en behoeften van elk individu. Bij dat gegeven staat Het PA Bureau vandaag, op Internationale Vrouwendag, graag even stil.

Ieder jaar is het op 8 maart Internationale Vrouwendag, een dag die in het teken staat van de strijd voor gelijke rechten voor vrouwen. In 2023 is het thema van deze dag #EmbraceEquity. Klinkt mooi, maar wat betekent dat eigenlijk precies? We lichten graag toe hoe wij dit thema bij Het PA Bureau interpreteren en hoe we daar invulling aan geven.

Gelijke kansen zijn niet voldoende

Gelijke kansen alleen zijn niet voldoende  om gelijkheid te realiseren. Equity gaat een stap verder dan alleen gelijke behandeling. Door te erkennen dat ieder persoon uniek is en dat diens omstandigheden van invloed kunnen zijn op hun kansen en mogelijkheden, verschuift de focus naar wat verschillende mensen nodig hebben om een gelijkwaardig resultaat te bereiken. Dus inderdaad, de één staat graag met z’n voeten in de klei, terwijl de ander het liefst het losse zand van een organisatie bij elkaar houdt.

Persoonlijke aanpak

Bij Het PA Bureau begrijpen wij dit als geen ander. Wij weten dat iedere kandidaat anders is. De ene kandidaat vindt het heerlijk om in een omgeving te werken met reuring, de ander werkt liever in stilte om zich beter te kunnen focussen. “En wat de één ervaart als open communicatie, kan voor een ander te direct overkomen. Omdat dit soort verschillen essentieel zijn voor werkgeluk en de ruimte tot zelfontplooiing, geloven wij in een persoonlijke aanpak. Door oprechte aandacht voor het individu dragen wij bij aan de mooiste matches.

Dat geldt zowel voor kandidaten, als opdrachtgevers. Want, zoals men zo mooi zegt in het Engels: it takes two to tango. Iedere opdrachtgever heeft andere wensen en behoeften als het gaat om het invullen van assistant functies. Wij helpen opdrachtgevers graag om hulpvragen te doorgronden en hierdoor de juiste match te kunnen vinden.

#EmbraceEquity

Door onze persoonlijke aanpak hopen we bij te dragen aan een gelijkwaardige wereld. Waar de focus niet alleen ligt op gelijke kansen, maar op gelijkwaardigheid van individuën, persoonlijke groei en zelfontplooiing.

Bekijk al onze blogs