Interview

Interview e-Luscious Het PA Bureau

‘Met mensen, voor mensen mooie dingen bouwen’: dat is voor CEO Bart Kuppens de belangrijkste reden om begin 2019 voor e-Luscious te kiezen. Het bedrijf is bekend van online shops zoals Wijnvoordeel.nl, Koffievoordeel.nl, Wijnbeurs.nl en Colaris.nl. “Ik ben een wijnliefhebber met een passie voor ondernemen en de online wereld. Dat komt hier goed samen. Geweldig dat binnen ons bedrijf de impact van wat we doen zo snel zichtbaar is.”

Interview

Energiek

Een gesprek met Bart Kuppens en HR-Directeur Regina Koolhaas bruist van de energie. Niet verwonderlijk dat ‘energiek’ een van de eerste woorden is die ze noemen als ze gevraagd wordt om e-Luscious als bedrijf te typeren. Op de voet gevolgd door ‘ondernemend, gepassioneerd en een organisatie waarin mensen eigenaarschap nemen’. Regina: “We hebben allemaal een diepe passie voor onze mensen, klanten en onze producten. Bij e-Luscious werken mensen die hun werk en hun collega’s écht leuk en belangrijk vinden.

 

Bart Kuppens, CEO 

 

Regina Koolhaas, HR Directeur 

Een uitdaging

De afgelopen drie jaar ziet Bart als CEO veel mooie dingen gebeuren. Als hij in februari 2019 aantreedt, is e-Luscious als bedrijf nog een stuk kleiner. Het bestaat dan nog uit vier aparte bedrijven die zijn samengevoegd. De opdracht: maak er één groeiend en geïntegreerd bedrijf van. Hij grijpt de uitdaging met beide handen aan.

Bart: “Hoe vaak krijg je de kans om van je passie je professie te maken?” Hij heeft dan al een aardige carrière bij onder meer Procter & Gamble en Unilever achter zich. “Ik ben nog altijd dankbaar voor de leerschool en ervaringen die ik daar opdeed. Zo leerde ik er om altijd de klant centraal te stellen. Bij een ondernemende scale-up als e-Luscious met bijna 200 collega’s op meerdere locaties, komt die achtergrond goed van pas.”

Groei staat centraal

Resultaten zijn belangrijk voor Bart. Maar groei en persoonlijke ontwikkeling vindt hij misschien nog wel belangrijker. “Weinig dingen geven me meer voldoening dan mensen zien groeien, zowel klanten als collega’s. Het is geweldig om ons team de afgelopen jaren te zien ontwikkelen tot het high-performing team dat we vandaag de dag zijn, met nog steeds volop verbeterpotentieel. Ik ben er heel trots op dat we nu twee jaar achter elkaar het predikaat ‘World Class Workplace’ van Effectory hebben gekregen. Vooral omdat het de uitkomst is van extern onderzoek onder onze eigen mensen. Dat zij ons zo’n hoog rapportcijfer geven, is het mooiste compliment.”

Regina vult aan: “Je kunt als bedrijf wel zeggen dat je het belangrijk vindt om een aantrekkelijke werkgever te zijn en te blijven, maar hoe doe je dat precies? Voor ons is het antwoord vrij simpel: máák het belangrijk, dan ís het ook belangrijk. Door medewerkers te vragen waar ze behoefte aan hebben, goed naar ze te luisteren en écht met hun feedback aan de slag te gaan.

Dat kan alleen maar door dichtbij je mensen te staan, letterlijk en figuurlijk. Daarom hebben we hier ook geen aparte kantoren of ivoren torens: iedereen zit op dezelfde, open werkvloer. Met hiërarchie hebben we hier niet zoveel. Wel besteden we veel tijd aan gezamenlijke prioriteiten stellen.”

Schaap met acht poten

Een mooi bruggetje naar de rol van Officemanager. “We zoeken echt een duizendpoot”, lacht Bart. “De Office Manager is onderdeel van het HR team, de spin in het web binnen de organisatie en daarnaast de Executive Assistent van Bart. Je moet op operationeel, tactisch en strategisch niveau mee kunnen denken en anticiperen, agenda’s nauwkeurig en efficiënt organiseren en je daarnaast niet te goed voelen om koffie te zetten of de vaatwasser uit te ruimen. Je moet het niet erg vinden dat processen en structuren niet altijd in beton gegoten zijn, en dat dingen soms ad hoc geregeld moeten worden. Dat vereist een hoge ‘snapsnelheid’, flexibiliteit en lenigheid.

We zoeken iemand die situaties goed aanvoelt en daar snel en naadloos op in kan spelen. Proactief mogelijkheden ziet en deze vervolgens adequaat zelf oppakt en uitvoert. Zo ontzorg je niet alleen ons, maar help je ook e-Luscious verder. Op die manier kun je hier enorm veel impact maken. Dat is precies wat de juiste persoon wil!”

Hoe is het om Bart’s Executive Assistant te zijn? Natuurlijk leggen we die vraag niet aan Bart voor, maar aan Regina. “Bart heeft veel energie en is behoorlijk scherp,” vertelt ze. “Omdat hij het bedrijf goed kent en weet wat er speelt, ziet hij ook precies wat er nodig is. Hard werken, bijvoorbeeld, maar er is ook ruimte voor ontspanning en de nodige humor. Hij is betrokken bij mensen, en heel toegankelijk. Je kunt hem gemakkelijk benaderen om een idee voor te leggen, een vraag te stellen, of om je kritische mening te geven. En hij kan luisteren. Dat maakt hem een heel plezierig en inspirerend persoon om voor te werken.”

Bezoek het functieprofiel:
Functieprofiel e-Luscious