Interview

Interview Elise van Marcke Het PA Bureau

Wie Elise van Marcke ziet, ziet als eerste haar lach. Elise lacht namelijk bijna altijd. “Soms denken mensen dat het fake is. Je kunt toch niet altijd vrolijk zijn? Dat kan dus wél,” zegt de 41-jarige ondernemer vol overtuiging. “What you see is what you get – dit is echt wie ik ben.”

Interview

‘What you see is what you get’

Feit: met Elise you get een heleboel. Filmproducent, consultant, geneeskundestudent, co-auteur van een boek over microdosing psychedelica – dat ze op dit moment aan het schrijven is – én alleenstaande moeder van Kasper (18), Simon (15) en Hannah (3): Elise is het allemaal. “Ik vind heel veel dingen leuk en interessant. Elke paar jaar is er een nieuw onderwerp waar ik helemaal induik, en alles van wil weten. Na een jaar of vijf focus ik me weer op iets anders. Op dit moment is dat mijn studie basisgeneeskunde en het boek dat ik aan het schrijven ben. Waarom deze onderwerpen? Gewoon, interesse. Ik wil snappen hoe het zenuwstelsel werkt en wat mensen energie geeft. Over een paar jaar kan het iets totaal anders zijn.”

Elise van Marcke, Founding Partner

Energiek

Aan energie heeft ze zelf geen gebrek, integendeel. Anders zou ze al die verschillende dingen niet kunnen doen, natuurlijk. Naast een tomeloze dosis energie, is daar ook een ijzersterk organisatorisch vermogen voor nodig. En de hulp van haar nanny Hope. “Mede dankzij Hope loopt thuis alles op rolletjes. Elke dag ben ik vóór vijf uur thuis, zodat ik zelf kan koken en met de kinderen kan eten. Tot een uur of acht ben ik alleen maar met hen bezig. Na het eten dansen we altijd met elkaar. Via een democratisch systeem wordt bepaald op welke muziek – variërend van Harry Styles tot Paw Patrol, en alles daartussenin – dat gebeurt. Dan laten we met elkaar alles even los, en dansen we de dag van ons af. Daarvoor moet je eerst altijd over een drempel van gêne heen. Ook dat is goed. Ik wil mijn kinderen laten zien dat het oké is om je kwetsbaar op te stellen, en vooral te zijn wie je bent. Ook al kijkt m’n 18-jarige zoon me nu af en toe aan of ik volslagen idioot ben, ooit zal hij zeggen dat ik gelijk had.”

Dingen loslaten doet ze ook als ze sport. Drie ochtenden per week wordt Elise afgebeuld door haar personal trainer. “Sporten is dé manier om even niet in m’n hoofd te zitten en letterlijk en figuurlijk dichtbij de grond te komen. Mediteren probeer ik ook, maar dat lukt niet altijd. Soms heb ik daar gewoon de rust niet voor, dat kun je helaas niet afdwingen.”

Hard werken, maar ook hard genieten.

Doet ze ook weleens helemaal niets? “Zeker,” lacht Elise. “Om de twee weken zijn de kinderen een week bij hun vaders en ben ik alleen thuis. Dan werk ik van maandag tot en met vrijdag ontzettend hard, om vervolgens het hele weekend in bed door te brengen. Netflix aan, pot thee en koekjes naast me: niets meer aan doen. Dan moet je me ook niet lastigvallen, want dan doe ik niets anders dan films kijken, boeken lezen en totaal ontspannen.”

Goed samenwerken en eerlijk naar elkaar zijn is essentieel

Wie voor Elise werkt, weet één ding zeker: het is hard werken, maar ook hard genieten. “Net zoals ik veel van mezelf eis, doe ik dat ook van collega’s. Ik geef mensen graag verantwoordelijkheid en ruimte om hun werk te doen. Hoe je me toch boos kunt maken? Door iets achter mijn rug te doen. Goed samenwerken en eerlijk naar elkaar zijn vind ik essentieel. En dat het op werk net zo gezellig is als thuis. Daar breng je toch al gauw acht uur per dag door, laat het dan vooral in een prettige, warme omgeving zijn. Dat is in ons huidige kantoor niet goed gelukt, omdat er door de groei en drukte geen tijd voor was. Binnenkort verhuizen we naar ons nieuwe kantoor, daar wil ik graag een gezellige sfeer creëren. Met fijne banken en een koelkast vol wijn. Dat we aan het eind van de dag nog een glas met elkaar drinken en lachen, vind ik ongelooflijk belangrijk.”

Lees het gehele functieprofiel:

Functieprofiel

Deze vacature bij The Searchers is inmiddels vervuld, maar bekijk vooral de andere vacatures voor personal assistant die we momenteel bij Het PA Bureau hebben.