Interview

Interview Erik van Duijn Het PA Bureau

Als kind veilde Erik van Duijn tekeningen aan zijn ouders en vroeg hij buurtgenoten om een heitje voor een karweitje. De wens om geld te verdienen en succesvol te zijn zat er al vroeg in. “Succes koppelde ik aan het idee dat je vrijheid had, zelfstandig was en je eigen ding kon doen. Daarbij droomde ik als klein jongetje natuurlijk ook wel over een groot huis en mooie auto.”

Interview

"Ze maken een ingrijpende stap"

Fast forward naar vandaag, wanneer Erik, intussen 33, aardig op weg is zijn doelen te bereiken. Als oprichter van Next Level Freelancer, een start-up die IT’ers helpt de stap naar freelancer te maken, gaat het hem voor de wind. Zijn beeld van succes ziet er jaren later trouwens wel anders uit. Erik: “Vroeger dacht ik dat je succesvol was als je het druk had. Nu denk ik dat je succesvol bent als het goed gaat, maar je het juist niet al te druk hebt. Dat dingen op rolletjes lopen, als een geoliede machine. Daar geniet ik nou echt van.”

De afgelopen vier jaar slaagde Next Level Freelancer – waar vier mensen werken – erin om bijna honderd IT’ers succesvol te begeleiden naar een freelance bestaan. “Zien wat wij voor deze mensen betekenen, geeft ongelooflijk veel voldoening. Je ziet de groei die ze doormaken en de nieuwe fase die ze ingaan. Ze maken een ingrijpende stap. Wij willen echt het beste voor ze, die drive zie je ook echt in het hele bedrijf terug. Des te mooier is het om te zien hoe blij en dankbaar de mensen zijn als het gelukt is. Dat ze dan zeggen dat ze de stap zonder ons nooit gezet hadden… daar doen we het voor.”

Erik van Duijn

Veel bezig met zelfontwikkeling

Zelf zet Erik ook graag stappen, letterlijk én figuurlijk. “Stilzitten zit niet in mijn aard. Ik ben van nature heel actief en veel bezig met zelfontwikkeling. Niets doen gaat me niet gemakkelijk af. Heel soms lig ik een avond op de bank met Netflix en een bak Ben & Jerry’s (smaak: chocolate love a-fair), maar de kans dat ik op pad ben is aanzienlijk groter. De ene keer voor een meditatiecursus; een ander moment hang ik als fervent klimmer in België aan de rotsen. Salsadansen – zelf doen en lesgeven – is mijn grootste passie. Daarnaast ben ik lid van een ondernemersvereniging. Elke woensdagavond hebben we training op kantoor bij Next Level Freelancer… zo zijn de avonden snel vol. ‘Beter worden in niets doen’ is een van mijn leerpunten.”

Volop blijven groeien

Om Erik nog wat beter te leren kennen, praten we met collega Max Keetman. “Erik is heel erg het what you see is what you get-type. Hij heeft het hart op de tong: als hem iets dwars zit, merk je het meteen. Maar als iets goed gaat, dan zegt hij het ook. Hij is gedreven in alles wat hij doet, en vraagt die commitment ook van ons. Meedenken, actief bezig zijn met het proces en ervan leren, daar gaat het om. We zijn in dit bedrijf best kritisch op elkaar, daarvan groeien we als persoon en als bedrijf. Juist omdat we elkaar vertrouwen en waarderen, kunnen we daar echt open over zijn.”

Dat is de komende jaren het doel voor Next Level Freelancer: volop blijven groeien. Erik: “We willen nóg meer IT’ers het leven geven waar ze van dromen. Als dat proces als de gedroomde machine loopt, dan zetten we misschien weer een nieuwe business vertical op. Maar eerst richten we onze pijlers vol op waar we nu mee bezig zijn. Dat het na vier jaar al zo goed gaat, maakt me ontzettend trots.”

 

Bekijk de vacature bij Next Level Freelancer:

Vacature