Interview

Interview Olivier van den Broeck Het PA Bureau

Als kleine jongen zag Olivier van den Broeck niet heel veel films. In z’n tienerjaren maakte hij dat meer dan goed. Vooral oude Hollywood-films spraken tot zijn verbeelding. “Ik heb altijd een fascinatie voor Amerikaanse films gehad, vooral voor oude films; ‘Rio Bravo’, ‘My Darling Clementine’, ‘It Happened One Night’, en dan later de films van Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Martin Scorsese en Francis Ford Coppola. Ik heb een grote liefde voor gangster- en maffiafilms. Maar ik denk dat ‘Touch of Evil’ mijn all-time lievelingsfilm is.”

Interview

Grootste passie

“Natuurlijk kijk ik films altijd door een beroepsmatige bril. Dat doet gelukkig niets af aan hoe leuk ik het nog altijd vind. Weinig dingen maken me zo gelukkig als een uitje naar de bioscoop. Donkere zaal, telefoon uit, onderuit in de stoel, en dan alleen maar genieten. Ik prijs me elke dag gelukkig dat ik een bedrijf mag runnen in een industrie die ook nog eens m’n grootste passie is. Dat is niet iedereen gegund.”

Olivier van den Broeck,
Oprichter

 

 

 

 

 

 

‘In deze industrie is er weinig tijd om op je lauweren te rusten’

Langetermijnvisie

Daar kwam natuurlijk veel meer bij kijken dan ‘gunnen’. Het was hard werken en veel relaties opbouwen en onderhouden. Sinds Olivier en zijn zakenpartner Elise in 2015 The Searchers startten, is er veel gebeurd in de filmwereld. “Deze industrie is eigenlijk altijd in beweging en heel innovatief. Dingen moeten altijd anders, sneller en beter. Dat brengt een zekere rusteloosheid met zich mee. Dat geldt ook voor mij: ik ben altijd op zoek naar creatieve manieren om onze business te vernieuwen. Of ik daar nooit moe van word? Jawel, voortdurend! En mensen om me heen ook, haha. Het tempo bij The Searchers ligt hoog, we zijn continu bezig. In deze industrie is er nou eenmaal weinig tijd om op je lauweren te rusten. Dat het nu goed gaat is hartstikke mooi, maar hoe doen we het over twee, drie jaar? Die langetermijnvisie verliezen we nooit uit het oog.”

Meer focus

Toch is er de afgelopen jaren meer rust in zijn leven gekomen. “Sinds 2,5 jaar ben ik vader van een dochter, Hannah. Ik vind het geweldig. Toen mijn dochter een jaar oud was, bezochten we voor het eerst de dierentuin. Bij de olifanten hielden we stil. Terwijl iedereen naar de olifanten keek, had Hannah alleen maar oog voor het mooiste bloemetje dat ze ooit had gezien. Prachtig, vond ik dat. Iedereen keek naar dat grote ding dat zo obvious voor ons stond, maar zij zat daar gehurkt alleen maar naar dat bloemetje te staren. Ik vind het fantastisch om de wereld door haar ogen opnieuw te ontdekken, en – letterlijk! – meer stil te staan bij de kleine dingen in het leven.”

Daar neemt Olivier tegenwoordig ook veel meer tijd voor. “Sinds corona werken we drastisch anders. Medewerkers bepalen zelf wanneer ze werken, en waar ze dat doen. Dat pakt perfect uit. Met dank aan ons enorm gepassioneerde team. Micromanagen is niet nodig en doen we dus ook amper: ik weet dat iedereen geweldig werk aflevert. Zelf ben ik de afgelopen jaren veel efficiënter gaan werken. Ik werk minder uren, maar intensiever en met meer focus. Dagen dat ik tot diep in de nacht zat te werken, liggen achter me. Gelukkig maar.”

 

Bezoek het functieprofiel:
Functieprofiel van The Searchers