Het PA Bureau

Management Drives-kleuren: welke kleur past bij jou?

Heb je weleens iemand iets horen zeggen als: ‘Ik ben rood met een vleugje geel’? Of: ‘Laat mij dat proces inrichten, ik ben zo blauw als het maar kan’. Als je niet weet waar deze kleuren voor staan, klinkt dat raar. Het zijn de Management Drives-kleuren: kleuren die het gedrag van mensen categoriseren. In dit blog lees je over Management Drives en wat deze managementkleuren over je persoonlijkheid zeggen.

Blog

Waarover ga je in dit blog lezen?

  • Wat is Management Drives?
  • Wat zijn de verschillende managementkleuren?
  • Management Drives-kleuren: welke kleur past bij jouw persoonlijkheid?
  • Hoe gebruik je Management Drives-kleuren om verschillende drijfveren te gebruiken?
  • Tot slot

 

Wat is Management Drives?

In de wereld van organisatieontwikkeling en coaching is vrijwel iedereen bekend met Management Drives. De Management Drives-methode gaat ervan uit dat iedereen verschillende drijfveren heeft die hun gedrag en besluitvorming beïnvloeden. Met andere woorden: je drijfveren bepalen hoe je handelt. Die drijfveren zijn vertaald naar zes kleuren, elk met hun eigen drijfveren en bijbehorende persoonlijkheid.

Wat zijn de verschillende managementkleuren?

De zes Management Drives-kleuren zijn:

Groen: de people manager. Met een groen type in je team heb je sowieso iemand die waarde hecht aan harmonie, gezelligheid en gelijkwaardigheid. Als sociale, empathische teamplayer houdt zij/hij veel rekening met gevoelens van anderen en wordt doorgaans omschreven als behulpzaam, betrokken en open.

Geel: de visionair. Dit is het type dat vooral wil analyseren en doorgronden. Zij/hij is een onderzoeker die wil dat zaken inhoudelijk kloppen en streeft naar innovatie. Een geel persoon heeft een duidelijke visie, is creatief, nieuwsgierig, kritisch en toekomstgericht.

Oranje: de ondernemer. Oranje mensen zijn erg competitief ingesteld en willen zichzelf binnen een groep graag laten zien en gelden. Kansen die voorbij komen zal een oranje type altijd willen grijpen, vooral gedreven vanuit de ambitie om vooruit te gaan. Zij/hij is uitgesproken resultaatgericht, efficiënt en houdt van concrete, meetbare doelstellingen.

Blauw: de bestuurder. Structuur en duidelijkheid, daar houdt de blauwe bestuurder van. Zij/hij kiest graag voor zekerheid, vaak aan de hand van regels en discipline. Orde en overzicht boven alles. Afspraken zijn er om nagekomen te worden.

Rood: de autoriteit. Rood staat gelijk aan tempo, moed en kracht. Rode mensen zijn over het algemeen daadkrachtig, een tikkeltje dominant en vaak behoorlijk ongeduldig. Het kan haar of hem vaak niet snel genoeg gaan. Daar komt in de praktijk vaak de nodige impulsiviteit bij kijken.

Paars: de nestor. Nestor betekent letterlijk ‘de oudste’ of ‘persoon die het langst deel uitmaakt van de groep’. In de wereld van managementkleuren hoeft dat niet per se zo te zijn, maar een paars type houdt wel van tradities en stabiliteit. Als verbinder pur sang stelt zij/hij het collectief boven het individu en neemt in de praktijk vaak een moederlijke of vaderlijke rol op zich.

Management Drives-kleuren: welke kleur past bij jouw persoonlijkheid?

Er zijn verschillende testen om te kijken welke managementkleur jouw persoonlijkheid en drijfveren het best omschrijft. Mensen hebben meestal vrijwel alle kleuren in zich, maar meestal zijn één of twee kleuren dominant. Iemand is zelden volledig één kleur.

Door inzicht te krijgen in je eigen Management Drives-kleuren, begrijp je je eigen drijfveren beter, en kun je effectiever communiceren en beter samenwerken met andere mensen in je team of organisatie. Voor leidinggevenden en HR-professionals biedt de methode helder inzicht in welke kleuren er te veel of juist te weinig aanwezig zijn in een team. Meestal nemen coaches of recruiters de test af, maar je kunt online ook meerdere (gratis) testen vinden. Let wel: die zijn niet allemaal honderd procent betrouwbaar.

Hoe gebruik je Management Drives-kleuren om verschillende drijfveren te gebruiken?

Nu je weet welke kleuren en drijfveren jou typeren, is het de vraag wat je ermee doet. Want als je niet weet wat je kunt doen om er voordeel uit te halen, heb je er nog niets aan.

Zelfinzicht
Nu je weet welke kleuren dominant zijn in jouw persoonlijkheid, kun je je eigen drijfveren en gedrag beter begrijpen. Daardoor kun je betere en bewustere keuzes maken en effectiever communiceren met mensen in je team.

Teamontwikkeling
Management Drives kan ook worden gebruikt om een team samen te stellen of de onderlinge samenwerking te verbeteren. Soms is er in een team sprake van een overschot aan bepaalde kleuren en een tekort aan andere, waardoor er sprake is van een disbalans. Door de juiste balans te vinden of door juist de diversiteit aan drijfveren optimaal te benutten, kunnen teams beter samenwerken en samen betere resultaten halen.

Leiderschapsskills
Geef jij leiding aan een team en gaat dat niet altijd van een leien dakje? Weten welke kleur(en) jij én je teamleden zijn biedt vaak een geheel nieuw perspectief op de onderlinge dynamiek. Je weet beter waar je rekening mee moet houden en wat individuen nodig hebben (of juist niet). Daardoor kun je een omgeving creëren waarin het hele team beter presteert.

Conflicten oplossen
Deze borduurt voort op het vorige punt. Zijn er in je team of organisatie regelmatig conflicten? Ook dat is vaak te herleiden naar de verschillende kleuren en hoe deze op elkaar reageren. Als je beter begrijpt hoe mensen in elkaar zitten en waarom ze soms reageren zoals ze doen, kun je conflictsituaties vaak effectiever aanpakken en ervoor zorgen dat mensen beter samenwerken.

Tot slot
Hopelijk heeft dit blog je meer inzicht gegeven over de verschillende managementkleuren van Management Drives en wat ze je vertellen over je persoonlijkheid. Doe er vooral je voordeel mee om jezelf (en anderen) beter te begrijpen. Door de inzichten optimaal te benutten kun je beter met anderen communiceren en samenwerken. Het klinkt als een tegeltje, maar het is waar: als je elkaars zwakke en sterke punten kent, kun je samen groeien. Dit zal je niet enorm helpen in je baan, maar ook in je persoonlijke leven.

Andere interessante blogs op Het PA Bureau

Op de site van Het PA Bureau vind je interessante blogs waar kandidaten en professionals veel waardevolle informatie uit halen:

Vacature uitzetten bij Het PA Bureau

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als personal assistant, office manager, management assistant, executive assistant of directiesecretaresse? Bekijk dan vooral onze vacatures. Is je organisatie op zoek naar business-support? Neem contact met ons op om te bespreken hoe we jouw organisatie kunnen helpen in het vinden van de beste assistant.