2024

7 manieren om je assistant in het zonnetje te zetten op Secretaressedag

Donderdag 18 april 2024 is het Secretaressedag. Dit is dé dag om je assistant(s) te laten weten hoe blij je organisatie met ze is. Omdat agenda’s zonder deze assistants een stuk minder efficiënt ingericht zouden worden, managers en MT’s lang niet zo succesvol zouden kunnen werken en eigenlijk alle andere zaken op kantoor minder geolied zouden verlopen. Kortom: assistants zijn onmisbaar en Secretaressedag is dé dag om ze dat te laten merken!

Blog

D-day: 18 april 2024

Als onze ervaring in het bemiddelen van assistants ons iets leert, is het hoe belangrijk een goede samenwerking tussen managers en assistants is.  Elkaar af en toe een compliment geven is een van de belangrijkste must-do’s. Secretaressedag is de uitgelezen dag om dat compliment kracht bij te zetten. Werkgevers, opgelet: hier volgen zeven manieren om assistants op deze dag te laten voelen hoezeer ze gewaardeerd worden!

1. Het begint met een oprecht compliment
Natuurlijk zeg je vast ook tussen de bedrijven door wel eens hoe fijn het is dat je assistant altijd drie stappen vooruit denkt, je nooit om een bepaald document hoeft te vragen (omdat het allang in je inbox zit) en hoe prettig is het dat je af en toe ook voor goed advies bij je assistant terecht kunt, maar vandaag is dé dag om dat allemaal nog een keertje te herhalen.

2. Een moment zonder taart is geen echt moment
In zekere zin kun je Secretaressedag zien als een soort extra verjaardag van de assistant. En wat hoort er bij een verjaardag? Juist, taart. Aangezien je er toch al een moment van maakt, is het heel makkelijk om daar ook een taart bij aan te snijden.

3. Bloemen houden van mensen (en zeker van assistants)
Houdt je assistant niet van taart, of stond er gisteren ook al een red velvet cake op tafel omdat er een collega jarig was? Dan zijn bloemen ook altijd een goed idee.

4. ‘Ik hou niet zo van chocola’ – said no assistant, ever
Een doos Merci, caramel-zeezout van Tony’s Chocolonely: vrijwel iedere assistant wordt blij van chocola. En al helemaal als het een reep met een gepersonaliseerde boodschap op de wikkel of zelfbedachte smaak is.  Maar er zijn ook plekken waar je bonbons met een naam of foto erop kunt laten maken, minstens zo leuk.

Leuk detail: Het PA Bureau bemiddelde de Executive Assistant bij Tony’s Chocolonely. Lees hier ons interview met Rose over haar rol als Interim Executive Assistant.

5. Verras je assistant met een lunch
Secretaressedag is bij uitstek de dag waarop het leuk is als de lunch voor de assistants nét wat uitgebreider is dan op andere dagen. Verras je assistant(s) met een reservering bij een leuk lunchrestaurant in de buurt of dek op kantoor de tafel feestelijk en bestel een heerlijke lunch bij een partij als de Buurtboer waar ze de meest verse, lokale producten op kantoor bezorgen.

6. Bied de assistants een ontspannen kantoormassage aan
Assistants werken hard, hun dagen zijn vaak lang en hectisch. En stressvol, dat ook. Hoe fijn is het om ze op Secretaressedag te verrassen met een rustgevende stoelmassage. Zo’n massage duurt meestal een minuut of twintig en richt zich op de nek, schouders en rug. Eventuele stress- of spanningsklachten zijn daarna geheid verleden tijd.

Stress op de werkvloer wil je sowieso vermijden. Lees ons blog met tips hoe je stress op de werkvloer vermindert.

7. Geef een persoonlijke kantoormok
Een mok of glas met de naam en/of een foto van de assistant erop is niet alleen praktisch, maar ook heel erg leuk. Zowel om te geven, als om te krijgen.

We zouden nog wel even door kunnen gaan. Zo zijn een notitieboek met naam, een Rituals-pakket of stijlvolle laptopsleeve ook cadeaus die hoogstwaarschijnlijk in goede aarde vallen. Online vind je nog heel veel andere ideeën. Kies een cadeau uit dat het beste bij jouw assistant(s) past. Waar het om gaat, is dat je ze op deze dag écht de waardering geeft die ze verdienen. Happy Secretaressedag!

 

Andere tips voor werkgevers
Op de site van Het PA Bureau vind je meerdere blogs met daarin waardevolle tips en advies om je medewerkers tevreden te houden, waaronder:

Vacatures bij Het PA Bureau

Is jouw organisatie op zoek naar een nieuwe personal assistant, office manager, management assistant of executive assistant? Neem contact op met een van onze consultants om te bespreken hoe we jouw organisatie kunnen helpen in het vinden van de beste assistant.

Terug naar blogs