Interview

“Laat feestelijke gebeurtenissen niet ongemerkt voorbij gaan.” Het PA Bureau

In november 2021 opende Het PA Bureau haar deuren en sindsdien is er niet stil gezeten. De eerste veelbelovende opdrachten leidden direct tot succesvolle plaatsingen, en vandaag viert het team dat het meer dan tweeduizend Assistants, Managers, Recruiters en andere volgers online heeft. Doordat Het PA Bureau zo snel momentum opbouwde, kwam Veerle Spieker als Consultant aan boord. Dankzij haar ervaring en tomeloze energie past ze perfect in het team. Lees verder om te ontdekken wat haar drijft en hoe Veerle het verschil maakt bij Het PA Bureau.

Interview

Meedenken kan op zo veel verschillende manieren

Veerle begon precies een jaar na de oprichting als Consultant bij Het PA Bureau. Inmiddels is het vaste team zes fte sterk: een Managing Director, twee Consultants, een Creative Director en twee Research Associates. Veerle: “Mijn weg naar deze positie was niet rechtstreeks, maar ik heb verschillende kansen gekregen om mij binnen recruitment te ontwikkelen. Na mijn brede hbo-bachelor Communicatie ben ik aan de slag gegaan als Account Consultant. Het contact met klanten en kandidaten en het maken van de juiste match spraken mij hier erg aan.” Toen de werkgever van koers veranderde, maakte Veerle gebruik van dat moment om andere ervaring op te doen. “Als Jobhunter heb ik toen jongeren tussen de 18 en 27 geholpen bij het vinden van werk na hun opleiding. Hier kon ik matches blijven maken, maar ik deed ook iets terug voor de stad Amsterdam, waar ik met veel plezier woon.”

Binnen business-support speelt open communicatie een sleutelrol

Veerle werkte ruim anderhalf jaar als Jobhunter toen ze werd benaderd door Catharina van Bruggen, Managing Director van Het PA Bureau. Ze was direct enthousiast omdat ze hier meer dynamiek en verantwoordelijkheden zou krijgen. “Na fijne gesprekken met Catharina en Consultant Nina dacht ik: Als dit geen match is, dan weet ik het ook niet meer… Naar precies deze klik tussen werkgever en kandidaat zoek ik ook in mijn huidige rol. Een kandidaat leren kennen en er zo achter komen wat iemand écht drijft, vind ik belangrijk – en al helemaal binnen deze sector, omdat nauwe samenwerkingen centraal staan.”

Liever gisteren dan vandaag geregeld

“Bij Het PA Bureau krijg ik de kans om zowel intern als extern te sparren op niveau, te bewegen binnen een netwerk van interessante klanten, en gedreven kandidaten bij te staan tijdens hun sollicitatieprocedure. Hoewel ik nog geen ervaring had met managementondersteunende rollen, spraken de brede en uiteenlopende takenpakketten mij erg aan. Ik heb bewondering voor de kandidaten, die gestructureerd werken, bescheiden zijn en belangen en prioriteiten geen moment uit het oog verliezen. In een korte tijd is mij duidelijk geworden hoe onmisbaar deze professionals zijn voor een bedrijf. De meeste kandidaten zijn open en nieuwsgierig en staan sterk in hun schoenen. Ze zorgen dat alle zaken soepel lopen, én dat feestelijke gebeurtenissen niet ongemerkt voorbij gaan. Het werkt aanstekelijk om met hen te werken. Juist daarom vind ik het zo belangrijk om nu te vieren dat Het PA Bureau tweeduizend volgers heeft op social media!”

Het PA Bureau groeit mee met de ontwikkelingen

Niet alleen het netwerk van Het PA Bureau groeit hard, maar ook het aantal opdrachtgevers en vacatures. Hoe onmisbaar business support professionals zijn, zo onmisbaar heeft Veerle zich ook gemaakt binnen het team van Het PA Bureau. Veerle: “Ik ben trots op wat we samen bereiken. We slagen erin om uiteenlopende rollen efficiënt aan te pakken en te doorgronden. Onze stijl is transparant en persoonlijk, twee begrippen waar ik de toegevoegde waarde dagelijks van terugzie. Maar ook van kandidaten en klanten krijgen wij hier regelmatig positieve reacties op. Het PA Bureau groeit en beweegt mee met de snelle ontwikkelingen binnen business-support. Daarom hoop ik nog lange tijd deel uit te maken van dit mooie bedrijf en samen met dit gezellige, gemotiveerde team nog meer groei te realiseren.”

 

Bekijk al onze blogs  of ga naar onze vacaturepagina