Interview

“Laat feestelijke gebeurtenissen niet ongemerkt voorbij gaan.” Het PA Bureau

Op 1 november 2021 opende Het PA Bureau haar deuren. Sindsdien ging het hard. Mooie opdrachten voor mooie organisaties leidden direct tot succesvolle plaatsingen – en weer tot nieuwe opdrachten. Om de snelle groei bij te kunnen houden, kwam Veerle Spieker aan boord. Met haar ervaring en tomeloze energie past ze perfect in het team. Een kennismaking met onze nieuwe Consultant.

Interview

Meedenken en matches maken

Veerle begon precies een jaar na de oprichting als Consultant bij Het PA Bureau. Inmiddels telt het team een Managing Director, twee Consultants, een Creative Director en twee Research Associates. “Mijn weg naar deze positie was niet rechtstreeks. Door de jaren heen kreeg ik verschillende kansen om me binnen recruitment te ontwikkelen. Na mijn brede hbo-bachelor Communicatie ging ik aan de slag als Account Consultant. Het contact met klanten en kandidaten en het maken van de juiste match spraken mij erg aan.”

Toen de werkgever van koers veranderde, was het voor Veerle tijd om andere ervaringen op te doen. “Als jobhunter heb ik toen jongeren tussen de 18 en 27 jaar geholpen bij het vinden van werk na hun opleiding. Hier kon ik matches blijven maken, maar ik deed ook iets terug voor de stad Amsterdam, waar ik met veel plezier woon.”

Open communicatie is key

Veerle werkte ruim anderhalf jaar als jobhunter toen ze door Catharina van Bruggen, Managing Director van Het PA Bureau, werd benaderd. Ze was direct enthousiast. Met name het vooruitzicht dat ze bij Het PA Bureau meer verantwoordelijkheden zou krijgen en een andere dynamiek zou ervaren, spraken haar aan. Na fijne gesprekken met Catharina en Consultant Nina is ze ervan overtuigd dat het een match is. “Naar precies deze klik tussen werkgever en kandidaat zoek ik ook in mijn huidige rol. Een kandidaat leren kennen en er zo achter komen wat iemand écht drijft, vind ik belangrijk. En al helemaal binnen deze sector, waarin nauwe samenwerkingen centraal staan.”

Liever gisteren dan vandaag

“Bij Het PA Bureau krijg ik de kans om zowel intern als extern te sparren op niveau, te bewegen binnen een netwerk van interessante klanten en gedreven kandidaten bij te staan tijdens hun sollicitatieprocedure. Hoewel ik nog geen ervaring had met managementondersteunende rollen, sprak het brede en uiteenlopende takenpakket ne erg aan. Ik heb bewondering voor de kandidaten, die gestructureerd werken, bescheiden zijn en belangen en prioriteiten geen moment uit het oog verliezen. In een korte tijd is mij duidelijk geworden hoe onmisbaar deze professionals zijn voor een bedrijf. De meeste kandidaten zijn open en nieuwsgierig en staan sterk in hun schoenen. Ze zorgen dat alle zaken soepel lopen en dat feestelijke gebeurtenissen niet ongemerkt voorbij gaan. Het werkt aanstekelijk om met hen te werken. Juist daarom vind ik het zo belangrijk om nu te vieren dat Het PA Bureau tweeduizend volgers heeft op social media!”

Lees ook: De immense impact van social media, waarin we vertellen hoe bedrijven en kandidaten met platformen als LinkedIn en Instagram omgaan.

Meegroeien met ontwikkelingen

Niet alleen het netwerk van Het PA Bureau groeit hard, dat geldt ook voor het aantal opdrachtgevers en vacatures. Hoe onmisbaar business support professionals zijn, zo onmisbaar maakte Veerle zich ook binnen het team van Het PA Bureau. “Ik ben trots op wat we samen bereiken. We slagen erin om uiteenlopende rollen efficiënt aan te pakken en te doorgronden. Onze stijl is transparant en persoonlijk, twee begrippen waar ik de toegevoegde waarde dagelijks van terugzie. Maar ook van kandidaten en klanten krijgen wij hier regelmatig positieve reacties op. Het PA Bureau groeit en beweegt mee met de snelle ontwikkelingen binnen business-support. Daarom hoop ik nog lange tijd deel uit te maken van dit mooie bedrijf en samen met dit gezellige, gemotiveerde team nog meer groei te realiseren.”

Als je denkt dat Veerle je kan helpen bij het vinden van een leuke, nieuwe uitdaging, neem dan vooral contact met haar op. En bekijk natuurlijk alle vacatures voor business-support die we op dit moment bij Het PA Bureau hebben.

Meer lezen? 
In onze serie Inside the Life of… spreken we met allerlei assistants en vertellen ze welke vaardigheden in hun werk van pas komen, zoals bijvoorbeeld:
Henny, Management Assistant bij JDE
Maaike, Operations Manager bij impulssum
Cheyenne, Executive Assistant bij Tony’s Chocolonely
Tessa, Office Manager bij Top of Minds
Joya, Executive Assistant bij The Searchers.
Alicia – Executive Assistant bij Eurofins
Shirley, Personal Assistant bij Copenhagen Infrastructure Partners