Het PA Bureau

Management assistant: allround steunpilaar voor managementteams Het PA Bureau

Management assistants zijn een beetje de doelpalen van het goal. Ze ondersteunen het fundament van de organisatie. Op deze pagina vertellen we je alles over management assistants, wat hun taken zijn, hoe het functieprofiel van een management assistant eruit ziet en natuurlijk de hamvraag: wat is het salaris van een management assistant? Ook verwijzen we je naar interessante management assistant-vacatures.

Management Assistants

Wat ga je lezen op deze pagina?

 • Wat doet een management assistant?
 • Taken van een management assistant
 • Eigenschappen en vaardigheden van een management assistant
 • Werken als management assistant
 • Opleiding tot management assistant
 • Management assistant vacatures in Amsterdam
 • Salaris van een management assistant 2024
 • Secundaire voorwaarden management assistants

Wat doet een management assistant?

Wat doet een management assistant precies? Een goede vraag, waar niet per se een eenduidig antwoord op is. Taken van verschillende supportfuncties kunnen namelijk nogal eens overlappen. Zo kan het zijn dat de taken van een management assistant in een andere organisatie door een executive assistant of door een personal assistant gedaan worden. Meestal werken management assistants samen met een team van collega-assistants, met wie zij/hij samen een of meerdere managers, directeuren of een volledig MT ondersteunt.

Management Assistant vacatures

Info voor werkgevers

Taken van een management assistant

Taken van een management assistant zijn vaak organisatorisch en administratief van aard. Denk aan het efficiënt bijhouden van agenda’s, vergaderingen en meetings organiseren, correspondentie bijhouden, notuleren en documenten voorbereiden en opmaken. Toch is er geen eenduidige functieomschrijving van een management assistant te geven: taken en verantwoordelijkheden van een management assistant verschillen vaak per organisatie. Met alle taken die de management assistant op zich neemt, is zij/hij een hele belangrijke steunpilaar voor executives en managers.

 

Eigenschappen en vaardigheden van een management assistant

In de profielschets van een management assistant komen verschillende vaardigheden naar voren. Of je nou een junior management assistant of een senior management assistant bent, een aantal vaardigheden en eigenschappen moet je echt hebben. Hieronder een aantal van de belangrijkste vaardigheden van een management assistant op een rij.

 • Een management assistant is proactief

  Een goede management assistant reageert niet, maar anticipeert. Dat betekent dat je niet één, maar elf stappen vooruit denkt. Met als resultaat dat je voor elke uitdaging al een oplossing bedacht hebt voor het ook maar een probleem zou kunnen worden. Je pakt dingen uit jezelf op zonder dat iemand je daarom vraagt, en je kijkt eigenlijk continu om je heen wat er moet gebeuren of wat er beter kan. Meerdere dingen tegelijk, want multitasking is een van de vele andere skills die je als management assistant perfect beheerst.

 • Een management assistant kan ijzersterk communiceren

  Communiceren is een van de dingen die een management assistant vrijwel de hele dag doet, zowel mondeling als schriftelijk, met mensen binnen en buiten de organisatie. Het spreekt voor zich dat je dat gestructureerd, effectief, foutloos en liefst in het Nederlands én Engels doet. En plezierig, dat natuurlijk ook.

 • Een management assistant is een teamplayer

  Een management assistant werkt vaak in een team met andere management assistants, soms aangevuld met executive assistants en/of personal assistants. Met al deze collega-assistants vorm je een team, je bent immers samen de support staff van een organisatie. In het team is het belangrijk dat je je verantwoordelijkheid neemt, en goed samenwerkt om doelen te realiseren. Tegelijkertijd ben je in zekere zin ook onderdeel van het team – directie, MT of andere groep executives – die je ondersteunt. In beide teams manifesteer je je als een prettige, betrokken teamplayer waar mensen graag mee samenwerken.

 • Een management assistant kan organiseren als de beste

  Alles wat je voor het team regelt, uitzoekt en plant – agenda’s, afspraken, vergaderingen, reizen, seminars, events of uitjes, het is allemaal tot in de puntjes georganiseerd. Niets laat je aan het toeval over, door jouw ongelooflijke organisatorische talent verloopt alles vlekkeloos. Hoe druk of chaotisch het ook is, jij weet altijd precies wat er moet gebeuren, hoe laat, en wie daarbij betrokken is.

 • Een management assistant werkt zeer nauwkeurig

  Van alle vaardigheden van een management assistant is nauwkeurig werken een zeer belangrijke skill. Je checkt alles minimaal één, maar liever drie keer, en zorgt dat alles altijd van A tot Z klopt. Of het nou gaat om declaraties en rekening die je in een systeem invoert, mails die je verstuurt of andere administratieve dingen: je doet alles even secuur, gestructureerd en met volle aandacht. Soms staat in de vacature voor management assistant ook dat je gevoel voor cijfers moet hebben, maar dat hangt van het bedrijf af. Soms kom je in het profiel voor assistant management ook een juridische achtergrond als eis tegen, dat is vaak het geval bij functies bij een advocatenkantoor.

 • Een management assistant is enthousiast

  Een energieke, enthousiaste houding kan aan dit lijstje vaardigheden van een management assistant tot slot niet ontbreken. Dat is immers nodig om plezierig met mensen te kunnen werken, en het maakt je een persoon die mensen makkelijk benaderen en om advies of hulp vragen. Op die manier lever je een positieve bijdrage aan de sfeer en het teamgevoel.

 

Werken als management assistant

Bij Het PA Bureau hebben we niet alleen vacatures voor management assistants in vaste dienst, je kunt bij ons ook vacatures voor een rol als interim management assistant vinden. Dan werk je voor een vooraf afgesproken periode als management assistant – bijvoorbeeld om iemand te vervangen tijdens zwangerschapsverlof of een sabbatical – en houdt dat dienstverband na die tijd op, of wordt het verlengd. In deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt zie je steeds meer interim management assistant-vacatures. Net als in veel andere vakgebieden neemt ook het aantal freelance management assistants toe.

Bekijk vooral alle management assistant-vacatures op de website van Het PA Bureau. Of lees ons interview met Henny Pasterkamp, Management Assistant bij Jacobs Douwe Egberts, waarin ze vertelt hoe zij haar rol als management assistant invult.

Opleiding tot management assistant

Er zijn verschillende opleidingen waar je vaardigheden en expertise opdoet die je nodig hebt om management assistant te worden. Dat kan Schoevers zijn, en ook aan het ROC kun je een opleiding tot management assistant volgen. Daarnaast zijn er veel verschillende (online) trainingen die je voorbereiden op de functie van management assistant, van mbo- tot hbo-niveau. Bij sommige bedrijven vragen ze in de functieomschrijving ook om een bepaald specialisme, zoals een juridische of financiële achtergrond, of een HR-opleiding. Dat verschilt per vacature, bedrijf en functie.

Vacatures voor management assistant bij Het PA Bureau

Het PA Bureau heeft een breed scala aan management assistant vacatures bij mooie, uiteenlopende bedrijven. Start-ups, MKB en multinationals: voor vrijwel elk type bedrijf zijn wij regelmatig op zoek naar getalenteerde, gedreven management assistants. Op de website van Het PA Bureau vind je een overzicht van alle vacatures voor management assistant. In onze vacatureteksten vertellen we je precies voor welk bedrijf je gaat werken, en wie of welk team je als management assistant gaat ondersteunen.

Zie je een vacature die je aanspreekt of waar je meer over wil weten? Neem vooral contact met ons op!

Management assistant vacatures in Amsterdam

Ons kantoor staat in Amsterdam. Daardoor zit een groot deel van ons netwerk hier, en zijn ook veel van onze management assistant-vacatures in Amsterdam. We hebben daarnaast veel vacatures voor management assistants in Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Onze blik en netwerk reiken uiteraard veel verder dan alleen de Randstad, op onze website vind je vacatures voor assistants in heel Nederland.

Transparantie staat bij Het PA Bureau hoog in het vaandel. Daarom benoemen we in de vacatureteksten gewoon welk bedrijf een management assistant zoekt, vertellen we meer over dat bedrijf en doen we daarnaast een apart interview met de persoon die je als management assistant gaat ondersteunen. Daarmee kun je als kandidaat goed inschatten of de rol, het bedrijf en de persoon die je zou gaan ondersteunen bij jou passen.

Salaris van een management assistant 2024

Wat je als management assistant verdient, verschilt logischerwijs per bedrijf. Natuurlijk spelen je jaren werkervaring, opleidingsniveau, takenpakket en de branche waarin je werkt ook een belangrijke rol. De stad of regio speelt trouwens ook een rol: het salaris van een management assistant in Amsterdam ligt hoger dan van een management assistant buiten de Randstad. Dat maakt de vraag ‘Wat verdient een management assistant’ niet zo gemakkelijk om te beantwoorden. Gelukkig kunnen we wel iets zeggen over het gemiddelde salaris dat een management assistant in 2024 verdient: dat ligt gemiddeld tussen € 3.000 en € 3.000 bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband. Maar nogmaals: dit is een richtlijn en zeker geen onomstotelijke waarheid.

Secundaire voorwaarden management assistants

Naast je salaris, zijn er voor management assistants vaak goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk daarbij aan een telefoon en laptop van de zaak, maar ook bonussen, een pensioenregeling en flexibele werktijden. Met name die laatste zijn een van de secundaire arbeidsvoorwaarden waar veel management assistants blij mee zijn. Ook de pensioenregeling is een fijne secundaire arbeidsvoorwaarde. Vaak zijn er ook nog andere mogelijkheden voor secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk in de voorbereiding van je sollicitatiegesprek na over welke secundaire voorwaarden je belangrijk vindt. Je salarisonderhandeling is ook een goed moment om het over je arbeidsvoorwaarden te hebben.

Er is geen aparte cao voor personal assistants. Vanuit Het PA Bureau zullen we ons altijd inzetten voor een salaris dat past bij jouw rol en waarde voor het bedrijf. Juist omdat personal assistants zo’n belangrijke bijdrage leveren aan het succes van de persoon die ze ondersteunen, zijn wij van mening dat ze daarvoor ook eerlijk beloond moeten worden. Wij zijn altijd transparant over het salaris, zowel naar kandidaten als naar opdrachtgevers. Idealiter vermelden we het salaris ook bij de vacature, hoewel dat soms wat lastig is omdat het salaris vaak afhankelijk is van de ervaring van de kandidaat. Indien mogelijk vermelden we dan een salarisrange.

Je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden staan vrijwel altijd op de agenda tijdens je sollicitatiegesprek. Dit zijn nog 7 andere goede vragen om tijdens je sollicitatiegesprek te stellen. Uiteindelijk wil je dat je goed beloond wordt voor je werk, maar ook tijd hebt om lekker van het leven te genieten. Waarom dat zo belangrijk is en hoe je daarvoor zorgt, lees je in ons blog Zo zorg je voor een goede werk-privé-balans.

Management Assistant vacatures Info voor werkgevers
Vind de ideale management assistant via Het PA Bureau

Een goede management assistant is goud waard, en misschien nog wel meer dan dat. Als recruitmentbureau zoeken we niet naar een goede, maar altijd naar de perfecte match. We vragen opdrachtgevers precies waar ze naar op zoek zijn, welke skills de management assistant moet hebben en welke persoonlijkheid het best bij de bedrijfscultuur past. Met die informatie op zak gaan we op zoek naar de beste management assistant voor de rol. In ons uitgebreide, diverse netwerk vol ambitieuze, kundige management assistants vinden we altijd die ene kandidaat die naadloos aansluit bij het profiel en de functieomschrijving.

Mogen wij voor jouw bedrijf op zoek naar de perfecte management assistant? Neem contact met ons op! Onze consultants praten heel graag met je verder.

Vacatures bij Het PA Bureau

Je hebt nu het volledige functieprofiel van een management assistant in beeld: de taken en verantwoordelijkheden van een management assistant, welke skills je nodig hebt en het salaris dat een management assistant in 2024 verdient. Op de website van Het PA Bureau vind je nog veel meer blogs waarin je informatie kunt vinden over management assistants en alle andere support-rollen waar we in bemiddelen.

Ben je zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging als management assistant? Bekijk vooral ons huidige aanbod voor vacatures. En volg ons op LinkedIn om altijd op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures. Of neem vrijblijvend contact met ons op!

Lees ook ons uitgebreide overzicht over de rollen waar Het PA Bureau in bemiddelt: