Het PA Bureau

Office manager: sleutelfiguur in elke organisatie Het PA Bureau

Achter elke succesvolle organisatie staat een succesvolle office manager. Bij Het PA Bureau weten we hoe belangrijk goede office managers zijn, en hoeveel impact zij hebben op het goed laten draaien van een organisatie. We zijn er trots op dat we opdrachtgevers op zoek naar een goede office manager én ambitieuze office managers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging ondersteunen en begeleiden.

Office managers

De perfecte match

Wat maakt een goede office manager nou precies zo goed? Bij welk bedrijf komt zij of hij het best tot haar recht? En omgekeerd: wat verwacht een bedrijf precies van een office manager, en welk type past het best bij de cultuur van het bedrijf? Door aan kandidaten en opdrachtgevers de juiste vragen te stellen, kunnen we een perfecte inschatting maken. En zo vinden we voor kandidaten én opdrachtgevers de perfecte match.

 

Wat is een Office Manager?

Het is een ontzettend cliché, maar het is nou eenmaal waar: als office manager ben je de bekende spin in het web die zorgt voor het dagelijkse reilen en zeilen in een organisatie. Als office manager creëer je een goed georganiseerde werkomgeving waarin collega’s prettig en effectief kunnen werken. Vaak ondersteun je ook het managementteam. Het maakt jou als office manager een onmisbare schakel en sleutelfiguur in de organisatie. Goed om te weten dat in deze wereld waarin remote werken steeds vaker voorkomt, office managers de uitzondering op de regel zijn: zij zijn vrijwel altijd het grootste deel fysiek op kantoor aanwezig.

Lees ook: 7 onmisbare eigenschappen van een office manager

Vaardigheden en taken

Er bestaat geen vast functieprofiel van een office manager. Wel zijn er enkele vaardigheden die vrijwel elke office manager in de vingers moet hebben. Een succesvolle office manager blinkt uit in:

 • Organisatorisch talent
  Organiseren kun je leren, zeggen ze weleens. Nou, dan kun je een office manager vragen de les te geven, want die heeft effectief plannen, structuur aanbrengen en prioriteiten stellen tot een kunst verheven. Dat is immers het fundament van een georganiseerde werkomgeving. Ook in het beheren van agenda’s, vergaderingen regelen en het bijhouden van belangrijke documenten zijn die organisatorische skills onmisbaar.
 • Communicatieve vaardigheden
  Als office manager communiceer je veel met collega’s, klanten en andere partijen, zoals leveranciers. Welke partijen dat precies zijn, hangt natuurlijk af van het bedrijf waar je werkt. Je communiceert met iedereen altijd even duidelijk, prettig en professioneel – zowel gesproken als geschreven. In steeds meer bedrijven moet je dat niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels kunnen.
 • Multitaskingskills
  Office managers hebben vaak veel verantwoordelijkheden en taken, en voeren die vaak tegelijkertijd uit. Kunnen multitasken is in deze rol geen nice-to-have, maar een absolute must. Je werkt goed onder druk, schakelt snel tussen verschillende taken en prioriteiten, en het woord ‘stress’ komt niet in je woordenboek voor.
 • Technische knowhow
  Office managers werken vaak met verschillende softwareprogramma’s en -tools. Kennis van Microsoft Office, projectmanagementsoftware en andere relevante tools is vaak vereist. Werkt een bedrijf met een programma of tool dat je nog niet kent? Geen probleem, maar wel zo fijn als je leergierig genoeg bent om er snel mee te kunnen werken.
Opleiding

Er zijn verschillende opleidingen waar je de fijne kneepjes van het vak als office manager kunt leren. Schoevers is een bekende, en ook aan het ROC zijn er opleidingen die je voorbereiden op een carrière als office manager. Daarnaast zijn er meerdere (thuis)opleidingen en trainingen speciaal gericht op vaardigheden die je als office manager nodig hebt, zoals opleidingen waarin communicatie, organisatie of projectmanagement centraal staan.

Office manager vacatures bij Het PA Bureau

Vacatures voor office managers zijn er vrijwel altijd, zowel voor junior office managers met slechts een of een paar jaar ervaring, als voor meer senior office managers. Op onze website vind je alle office manager-vacatures. Heb je vragen over een van de vacatures voor office manager? Neem dan vooral contact met ons op.

Salaris

Wat verdient een office manager? Dat hangt natuurlijk van meerdere factoren af. Denk aan je ervaring, type bedrijf, opleidingsniveau en branche waarin je werkt en de aard van je werkzaamheden. Over het algemeen is het gemiddelde salaris van een office manager competitief te noemen. De secundaire arbeidsvoorwaarden – bonussen en pensioenregeling – zijn vaak goed.
Bij Het PA Bureau maken we ons altijd hard voor een salaris dat past bij de rol van office manager. Juist omdat bedrijven zo enorm gebaat zijn bij een goede, gedreven office manager, vinden wij dat ze daarvoor ook eerlijk en goed beloond moeten worden.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging als office manager?

Ben je een beginnende of ervaren office manager die zich graag verder wil ontwikkelen? Zoek je een nieuwe uitdaging bij een mooi bedrijf? Bij het PA Bureau helpen we je graag om die volgende stap in je carrière te zetten. We werken met allerlei bedrijven – variërend van MKB tot multinationals in verschillende branches – die allemaal op zoek zijn naar gedreven office managers. Dat kunnen office managers in vaste dienst zijn, maar we bemiddelen ook freelance office managers en interim office managers.

 

Hoe kan Het PA Bureau helpen?

 • Contact met de beste werkgevers
  Ons netwerk is heel divers. Wat alle bedrijven gemeen hebben, is dat ze dynamisch en ambitieus zijn, en allemaal op zoek naar een goede office manager. We brengen je heel graag met deze partijen in contact.
 • Persoonlijke begeleiding
  Onze persoonlijke benadering is ons handelsmerk. We leren elke kandidaat persoonlijk kennen en begeleiden en ondersteunen je tijdens het hele wervingsproces. Samen identificeren we je sterke punten, bereiden je voor op het sollicitatiegesprek en helpen je in de onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden.
 • Vertrouwelijkheid en professionaliteit
  Nog zo’n handelsmerk van Het PA Bureau: vertrouwelijkheid. We begrijpen als geen ander hoe belangrijk dat is bij het zoeken naar een nieuwe baan. We gaan uiterst vertrouwelijk en professioneel met je gegevens om, en zorgen ervoor dat het hele proces zeer discreet en efficiënt verloopt.

Wij vinden voor jouw bedrijf de perfecte office manager

Bij Het PA Bureau snappen we hoe belangrijk een goede office manager is. Niet alleen een office manager met de juiste skills, maar ook een die past in jullie organisatie, team en dynamiek die daarbij hoort. In ons uitgebreide netwerk hebben we een divers aanbod van gekwalificeerde, ervaren en gedreven office managers die heel graag jullie team zouden versterken. Dankzij onze expertise in executive search en uiterst zorgvuldige manier van werken vinden we altijd de juiste match, en brengen we je graag in contact met een office manager die voldoet aan jouw behoeften en goed bij jullie bedrijfscultuur past.

Wat maakt Het PA Bureau dé partij om jullie nieuwe office manager te vinden?

 • We begrijpen de behoefte van opdrachtgevers en waar ze precies naar op zoek zijn. Door nauw samen te werken, transparant te zijn en de juiste vragen te stellen, krijgen we goed inzicht in het bedrijf en de specifieke wensen en eisen die aan de nieuwe office manager gesteld worden. Met die informatie gaan we op zoek naar kandidaten die aan alle wensen en eisen voldoen en goed bij de organisatie passen.
 • Ons netwerk is een van onze belangrijkste wapens. Daarmee hebben we direct toegang tot een uitgebreide pool van office managers met verschillende ervaringsniveaus, vaardigheden en achtergronden. We screenen elke professional zorgvuldig en stellen pas iemand bij de organisatie voor als we zeker weten dat zij of hij een geschikte kandidaat is.
 • Kwaliteit staat bij ons voorop, voor minder doen we het niet. Plus: discretie. We behandelen opdrachtgevers, kandidaten en alle informatie met de grootste vertrouwelijkheid.
Contact

Benieuwd wat Het PA Bureau voor jou of je organisatie kan betekenen en of we je kunnen helpen bij het vinden van een goede office manager? Neem vooral contact op met een van onze consultants.