Interview

Interview Eric Stubbé

Veeleisend, loyaal en op z’n tijd in voor een lolletje: zo omschrijft ondernemer Eric Stubbé zichzelf. Sinds 1999 is hij oprichter en eigenaar van ALLSAFE, een bedrijf dat opslagruimte
verhuurt. “We groeien ontzettend hard. Dat is mooi, maar er is nog veel meer mogelijk. Hier werken betekent Champions League spelen, maar wel met heel veel lol.”

 

Als je collega’s zou vragen om hem te omschrijven, denkt Eric wel te weten welke woorden ze zouden gebruiken. ‘Direct, veeleisend en loyaal’. “Ze hebben gelijk, dat ben ik allemaal. Daarnaast ben ik ook mensgericht. Ik ben oprecht geïnteresseerd in hoe het met mensen gaat. Als er iets is wat ik kan doen om iemand te helpen, zal ik dat altijd doen. Ik heb altijd een plan en sta bekend als iemand die heel gestructureerd denkt. Zonder plan bereik je immers niets.”

Een ander woord dat enorm bij Eric past, is vooruitgang. Stilstand is sowieso achteruitgang, vindt hij. Eric is altijd – hoe goed het ook gaat – altijd op zoek naar de volgende stap of uitdaging. Die ambitie zit niet alleen verankerd in zijn persoonlijke DNA, maar in dat van het bedrijf. “Iedereen hier wil er echt iets van maken en samen doelen bereiken. Ik ben ontzettend trots op waar we nu staan en wat we al gerealiseerd hebben, maar we kunnen nog veel meer. We zijn niet voor niets een van de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. Het is mooi om te zien dat mensen trots zijn om hier te werken.”

Eric’s ambities reiken verder dan alleen het zakelijke. Ook op gebied van duurzaamheid heeft hij duidelijke doelen. “Naast een van de meest succesvolle, wil ik ook de meest duurzame organisatie in de branche worden. Dat gaat stapsgewijs. Een eerste stap is dat de verwarming van onze ruimtes eind dit jaar volledig CO2-neutraal is. Duurzaamheid is niet iets wat je er als bedrijf bij doet, maar een wereldwijde verantwoordelijkheid.”

 

Daarnaast voelt Eric de verantwoordelijkheid om ook op een andere manier terug te geven aan de gemeenschap. Elke twee jaar organiseert ALLSAFE een sportief avontuur waarin hij met collega’s, leveranciers en andere ondernemers ergens ter wereld een sportieve uitdaging aangaat om geld in te zamelen voor een goed doel. Zo beklom hij al de Mont Blanc en de Kilimanjaro, en liep hij honderd kilometer over de Chinese Muur. Onlangs reisde hij met een groep van veertig mensen naar Rwanda, waar ze een tocht van honderd kilometer over de bergen aflegden. Sportief en competitief als hij is, merkt hij wel dat zijn leeftijd mee begint te spelen.

Eric, lachend: “Op de vlakke stukken loop ik enthousiast voorop, maar zodra er geklommen moet worden, laat ik wel wat mensen voor gaan.” Met de expedities haalde ALLSAFE de afgelopen jaren 7,5 ton op voor onderwijs in Afrika. “Onderwijs is dé manier om de wereld te verbeteren. Kinderen hebben de frisheid en de energie om zich volop te ontwikkelen tot bijzondere wereldburgers. Ik ben ontzettend trots dat we daar een bijdrage aan leveren.”

Hoe druk Eric ook is, hij kan het werk vrij gemakkelijk loslaten. Op het hockeyveld bijvoorbeeld. “We spelen overgangsklasse 45+, ik sta laatste man en ben zeker geen overmatig getalenteerd speler. Wel ben ik heel fanatiek, daar kom je ook ver mee. De laatste wedstrijd stond ik maar een kwartier in het veld en verloren we met 4-0. Dan kan ik het natuurlijk niet laten om grappen te maken en te onderstrepen dat er bij mij geen doelpunt is gescoord, haha.”

Er zijn meer momenten waarop Eric niet met ALLSAFE bezig is. “Als ik in ons tweede huis in Zuid-Afrika ben, bijvoorbeeld. Zittend op de veranda, een
boek lezend, nadenkend over van alles en nog wat, of gewoon even helemaal niets… heerlijk.” Maar ook dichter bij huis kan hij zich prima op iets anders dan werk richten. “Laatst was ik met mijn vriendin naar een wedstrijd voor paardenspringen. Zij zit in de directie van de organisatie, en tijdens zo’n event ben ik dan echt haar personal assistant die van alles voor haar regelt. Dat vind ik ontzettend leuk.

Van mijn eigen personal assistant hoop ik ook dat ze het leuk vindt om mij te ontzorgen, resultaatgericht is en altijd de puntjes op de i zet. Als PA
ben je toch een beetje mijn ‘business vrouw’ naar wie ik volledig open kan zijn. We moeten echt op dezelfde golflengte zitten.”