2023

8 manieren om je assistant in het zonnetje te zetten op Secretaressedag Het PA Bureau

Op donderdag 20 april is het Secretaressedag. Die dag zetten bedrijven en managers hun assistants – zo noemen we secretaresses tegenwoordig meestal – vol in het zonnetje. Omdat agenda’s zonder deze assistants een stuk minder efficiënt ingericht zouden worden, managers en MT’s lang niet zo succesvol zouden kunnen werken en eigenlijk alle andere zaken op kantoor gewoon minder geolied zouden verlopen. Kortom: assistants zijn onmisbaar en Secretaressedag is dé dag om ze dat te laten weten!

Blog

De uitgelezen dag om dat compliment extra kracht bij te zetten

Als onze ervaring in het bemiddelen tussen assistants en werkgevers ons iets leert, is het hoe belangrijk een goede samenwerking tussen managers en assistants is. Al eerder deelden we waardevolle tips voor de ideale samenwerking tussen assistants en managers. Elkaar af en toe een compliment geven is een van de belangrijkste must-do’s. Secretaressedag is de uitgelezen dag om dat compliment extra kracht bij te zetten. Werkgevers, opgelet: hier volgen acht goede suggesties om assistants op deze dag te laten voelen hoezeer ze gewaardeerd worden!

Acht suggesties

1. Het begint allemaal met een oprecht compliment

Natuurlijk zeg je vast ook tussen de bedrijven door wel eens hoe fijn het is dat je assistant altijd drie stappen vooruit denkt, je nooit om een bepaald document hoeft te vragen (omdat het allang in je inbox zit) en hoe prettig is het dat je af en toe ook voor goed advies bij je assistant terecht kunt, maar vandaag is dé dag om dat allemaal nog een keertje te herhalen.

2. Een moment zonder taart is geen echt moment

In zekere zin kun je Secretaressedag zien als een soort extra verjaardag van de assistant. En wat hoort er bij een verjaardag? Juist ja, taart. Aangezien je er toch al een moment van maakt, is het heel makkelijk om daar ook een taart bij aan te snijden.

3. Bloemen houden van mensen (en zeker van assistants)

Houdt je assistant niet van taart, of stond er gisteren ook al een red velvet cake op tafel omdat er een collega jarig was? Dan zijn bloemen ook altijd een goed idee.

4. ‘Ik hou niet zo van chocola’ – said no assistant, ever

Een doos Merci, caramel-zeezout van Tony’s Chocolonely: vrijwel iedere assistant wordt blij van chocola. En al helemaal als het een reep met een gepersonaliseerde boodschap op de wikkel of zelfbedachte smaak is: allebei te bestellen bij Tony’s.  Maar er zijn ook plekken waar je bonbons met een naam of foto erop kunt laten maken, minstens zo leuk.

5. Verras je assistant met een lunch

Secretaressedag is bij uitstek de dag waarop het leuk is als de lunch voor de assistants nét wat uitgebreider is dan op andere dagen. Verras je assistant(s) met een reservering bij een leuk lunchrestaurant in de buurt of dek op kantoor de tafel feestelijk en bestel een heerlijke lunch bij een partij als de Buurtboer waar ze de meest verse, lokale producten op kantoor bezorgen.

6. Bied de assistants een ontspannen kantoormassage aan

Assistants werken hard, hun dagen zijn vaak lang en hectisch. En stressvol, dat ook. Hoe fijn is het om ze op Secretaressedag te verrassen met een rustgevende stoelmassage. Zo’n massage duurt meestal een minuut of twintig en richt zich op de nek, schouders en rug. Eventuele stress- of spanningsklachten zijn daarna geheid verleden tijd.

7. Geef een persoonlijke kantoormok

Een mok of glas met de naam en/of een foto van de assistant erop is niet alleen praktisch, maar ook heel erg leuk. Zowel om te geven, als om te krijgen.

8. Wijn is altijd een goed idee

Een goede fles wijn valt vrijwel altijd in goede aarde. Tegelijkertijd voelt het als cadeau soms ook wat onpersoonlijk en ‘gemakkelijk’. Tips om er een persoonlijke touch aan te geven: kies een fles uit het jaartal waarin de assistant bij het bedrijf kwam werken; laat een persoonlijk label ontwerpen of bestel een cadeauset bij Tubes, waarbij je niet één bepaalde wijn, maar meerdere wijnen cadeau kunt geven. Voor wie niet van wijn houdt, is een (gepersonaliseerd) bierpakket een beter idee.

We zouden nog wel even door kunnen gaan. Zo zijn een notitieboek met naam, een Rituals-pakket of stijlvolle laptop sleeve ook cadeaus die hoogstwaarschijnlijk in goede aarde vallen. Op het internet vind je nog heel veel andere ideeën. Kies een cadeau uit dat het beste bij jouw assistant(s) past. Waar het om gaat, is dat je ze op deze dag écht de waardering geeft die ze verdienen. Happy Secretaressedag!

 

 

Terug naar blogs