Hotel uit, kantoor in
Receptionist, Shift Leader, Front Office Manager, Rooms Division Manager: in acht jaar vervult Rose verschillende rollen in de hotellerie. Eerst in een grote hotelketen, later in een kleiner hotel in Amsterdam. “Hospitality zit echt in mijn hart, ik heb het al die jaren met veel liefde gedaan. Ik vond de overstap naar een kantooromgeving best spannend, maar tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik de stap genomen heb.”
Geen stoffig, grijs kantoor
Rose weet één ding zeker: in een grijs, stoffig kantoor wordt ze heel ongelukkig. In een jong, dynamisch bedrijf is ze veel meer op haar plek. Als ze een vacature voor Office Manager bij Top of Minds voorbij ziet komen, is ze meteen geïnteresseerd. Ze solliciteert en wordt uitgenodigd voor een gesprek. “Eigenlijk voelde het vanaf het eerste moment goed. Ik dacht dat ik alleen een gesprek met een van de partners had, maar een van founders schoof dat eerste gesprek gelijk aan om kennis te maken. Het was een ontzettend leuk gesprek. Ik durfde niet te vroeg te juichen, maar ik had goede hoop. Een dag later werd ik al gebeld dat ze me graag een aanbod wilden doen. Toen heb ik wel even gegild, ja.”
Kantoor als hotelkamer
Concrete ervaring als Office Manager heeft ze dan nog niet, maar toch ook weer wel. “Er is veel overlap tussen werken in de hospitality en werken als Office Manager. Mails, de telefoon beantwoorden en administratie bijhouden deed ik in het hotel ook. In de hotellerie wil je dat alles op rolletjes loopt, dat gasten tevreden zijn en ben je ontzettend servicegericht. Dat zijn ook mijn belangrijkste doelen als Office Manager. Soms kijk ik naar het kantoor alsof het een hotel is, haha.”
Lees ook: Deze vaardigheden staan goed op het cv van een assistant
Event management
Maar er zijn ook taken die nieuw voor haar zijn, zoals agendabeheer en events organiseren. “Ik houd verschillende agenda’s bij, waaronder die van enkele consultants. Bij het inplannen van afspraken is het vooral belangrijk om zorgvuldig te zijn en het overzicht te houden. Het eerste event dat ik moest organiseren, was ons Summer Event: twee dagen met 55 collega’s in een hotel in Amsterdam. Ik vond het spannend, maar ook ontzettend leuk om te mogen doen. De consultants waren verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling van het programma; ik deed alles eromheen. Het hotel boeken, kamers indelen, zorgen dat er bij aankomst in elke kamer een cadeautje lag, de activiteiten organiseren, een restaurant reserveren, vervoer van A naar B regelen… alles. Het event was een succes, alles verliep zoals gepland. Ik was onwijs blij en stiekem ook wel een beetje trots. Op dit moment ben ik bezig met de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest en het nieuwjaarsfeest. Dat doe ik met veel meer vertrouwen dan een paar maanden geleden, dat is heel fijn.”